12:00

Oxie SK

Referat: AIF Barrikaden - Oxie SK

Startelva (4-1-2-3): Mohamed – Alex83, Marcus, Naim, Roy – Osama – Jamal, Amine – Josef, Olle, Omar

Avbytare var Björn som kom in som offensiv mittfältare efter 25 minuter och sedan spelade i den positionen innan han sista kvarten avslutade som vänsterback, Albin som spelade hela andra halvlek som mittback, Danial Bakhshi (juniorlagsspelare som nu gjorde sin första seniormatch) som spelade 35-40 minuter som offensiv mittfältare, Najib Hussein (också han juniorlagsspelare som nu gjorde sin första seniormatch) som spelade 35-40 minuter som högeranfallare och sist men verkligen inte minst ur-Barrikadaren Daniel Sosa som spelade sista halvtimmen på topp och då passade på att jubilera när han gjorde sitt 200:e mål i föreningen och därmed kanske kan förlänga sin period som 3:a i Maratonligan innan han hinns ikapp av Martin som bara är några få mål efter och ju MYCKET yngre (939 dagar) hinner upp honom.

Vi tog ledningen redan i den 10:e min när Josef sprang i djupled och fick en fin passning från Osama (som för dagen ansågs helt lysande av flera av varandra oberoende källor) som han säkert rullade in vid närmsta stolpen.

I den 55:e min fick Jamal rött kort efter att ha gett igen med en spark mot en av deras spelare som dessförinnan tryckt ner honom. Trots att vi därefter fick spela med 10 man behöll vi greppet om matchen och 5 min före slutsignalen kom så ovannämnda Sosa-mål som definitivt avgjorde matchen. Det var tillika riktigt vackert; han fick en passning av Josef och tryckte bort sin motståndare innan han dundrade in bollen i nättaket på halvvolley från ungefär straffområdeslinjen.

Noteras bör slutligen att båda juniorerna enligt flera åsyna vittnen skötte sig mycket bra i sina seniorlagsdebuter.